Recruitmentsysteem in AFAS


Met AFASbeheer je overzichtelijk al je bedrijfsprocessen. Hier komt veel medewerkersdata bij kijken. Echter was het tot voor kort nog niet mogelijk om slim te zoeken in deze data. Worxflow koppelt AFAS met Textkernel waarmee je een eigen en volwaardigrecruitmentsysteem in AFAS creëert.

Het juiste recruitmentsysteem voor jou

Er bestaan erg veel verschillende recruitmentsystemen. Maar wat is nu het beste recruitmentsysteem voor jou? Het is fijn om al jouw data op één plek te organiseren. Beheer jij jouw bedrijfsprocessen in AFAS? Dan is het fijn om ook jouw recruitmentsysteem daarin in te integreren. In onze ogen is het zonde om een apart systeem te gebruiken, omdat je dan het risico loopt om waardevolle data te missen. Met Worxflow creër je jouw recruitmentsysteem ín AFAS. Dit maken wij mogelijk door de koppeling tussen AFAS en Textkernel te leggen.

Wat is Textkernel?

Textkernel levert semantische zoektechnologie om de ideale match te maken tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Hierdoor wordt het zoeken naar zowel kandidaten áls opdrachten een stuk eenvoudiger. De kracht van deze software is dat je zowel in je eigen database als in een externe database kunt zoeken naar een geschikte kandidaat of opdracht. De software van Textkernel is eenvoudig te integreren in een bestaand recruitmentproces. Zo heeft Worxflow ook de koppeling tussen Textkernel en AFAS kunnen maken. Dé uitvinding voor recruiters die met AFAS werken.

Werving & selectie

Met je eigen recruitmentsysteem in AFAS zoek je in meerdere databases tegelijkertijd. Zo zoek je in externe databases zoals vacaturesites, social media of een eigen externe databron. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je interne database te gebruiken. Deze database bestaat uit je huidige werknemers, maar ook aan kandidaten die al eens in je vizier zaten. Hierbij kun je denken aan sollicitanten uit het verleden, maar ook aan stagiaires of afstudeerders.

Intern recruitmentsysteem

Uit het HR-Trendonderzoek 2019-2020 blijkt dat veel HR-beslissingen in grote organisaties veelal worden genomen op ‘gut feeling’ en ervaring. Met een recruitmentsysteem wat aan AFAS is gekoppeld heb je de data van medewerkers inzichtelijk en kun je hierin zoeken. Wanneer je een positie beschikbaar hebt kun je slim zoeken naar welke medewerkers de ambitie hebben om door te groeien. Zo heb je met één recruitmentsysteem alle mogelijke kandidaten inzichtelijk voor deze positie. Veel organisaties hechten waarde aan ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden voor haar medewerkers. Een recruitmentsysteem zoals Worxflow helpt bij het inzichtelijk maken van kansen voor deze medewerkers.

 Vacatures zoeken

Met het recruitmentsysteem van Worxflow zoek je niet alleen naar geschikte kandidaten voor je opdracht. Het is namelijk ook mogelijk om andersom te zoeken: naar posities voor een kandidaat. Dit is erg waardevol voor bijvoorbeeld een uitzendbureau of detacheringsbedrijf. Elke dag worden zij uitgedaagd om geschikte posities voor hun kandidaten te vinden. Met een recruitmentsysteem in AFAS heb je alle data op één plek en vind je overzichtelijk alle beschikbare posities. Dit bespaart veel werk en tijd.

Voor wie is ons recruitmentsysteem?

Zoals je hierboven hebt gelezen is het recruitmentsysteem in AFAS waardevol voor verschillende partijen. Het meest waardevol is dit recruitmentsysteem voor onderstaande partijen:

  • Partijen die de juiste kandidaten en posities willen matchen. In het matchen van de juiste kandidaat aan de juiste opdracht gaat veel tijd zitten. Daarom richt het recruitmentsysteem van Worxflow zich op partijen die hier elke dag druk mee bezig zijn. Door één duidelijk recruitmentsysteem voor deze partijen te creëren kunnen zij slim zoeken in zowel interne als externe databases. Denk hierbij aan partijen zoals detacheerders, uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus.
  • Corporate bedrijven met een redelijke eigen recruitment behoefte. Wanneer er intern een positie vrij komt bij grotere bedrijven dan is het vaak niet overzichtelijk wie deze positie in kan vullen. Dit komt omdat je te maken hebt met veel verschillende afdelingen. Met een overzichtelijk recruitmentsysteem kun je zoeken naar externe kandidaten maar ook naar huidige medewerkers met de ambitie om door te groeien. Zo loop je niet de kans mis dat een huidige medewerker graag door wil groeien, maar de kans hiervoor niet krijgt.  

Voordelen van het recruitmentsysteem

Hieronder hebben we de voordelen van het recruitmentsysteem nog één keer voor je op een rij gezet:

  • Geïntegreerd in AFAS waardoor je al je data op één plek hebt
  • Je kunt zowel zoeken in een interne áls externe databases
  • Makkelijk in gebruik
  • Kandidaten aan de juiste posities koppelen en andersom
  • Interne groeimogelijkheden in kaart brengen

Meer weten over ons recruitmentsysteem?

Wil je meer weten over het recruitmentsysteem? Wij geven graag een demo op locatie. Ben jij benieuwd naar hoe het recruitmentsysteem eruit ziet en hoe het in detail in zijn werk gaat? Bekijk dan de video. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. 

(C) 2019 WORXFLOW. ALL RIGHTS RESERVED.(C) 2019 WORXFLOW. ALL RIGHTS RESERVED.

Algemene voorwaarden Worxflow