ATS systeem

De letters ATS staan voor Applicant Tracking System. Het is een veelgebruikte term in de wereld van recruitment technologie. Maar wat is een ATS systeem nu precies? Wat zijn de voordelen van een ATS systeem? En wat kan een ATS systeem voor jou betekenen? We vertellen het je allemaal op deze pagina. 

Wat is een ATS systeem?

Zoals hierboven genoemd staat ATS voor Applicant Tracking System. Eenvoudig gezegd is het recruitment software waarmee je talent gemakkelijk en overzichtelijk beheert. We gebruiken vaak de term ATS systeem, maar vaak wordt met recruitmentsysteem of talent acquisition software hetzelfde bedoeld.

Waarom is een goed ATS systeem belangrijk?

Vandaag de dag zien recruiters vaak door de bomen het bos niet meer. Een goed en overzichtelijk ATS systeem is daarom van groot belang. De arbeidsmarkt is soms zo schaars dat het erg lastig is de juiste kandidaat te vinden. Maar andersom geldt dit ook. Er zijn natuurlijk ook tijden dat er geen te kort is aan kandidaten, maar nou juist een overvloed. In deze tijd is een goed ATS systeem van belang om de juiste opdracht voor een kandidaat te vinden.

Worxflow als ATS Systeem

Het hoofddoel van een ATS systeem is natuurlijk de perfecte match maken tussen kandidaat en opdracht. Met Worxflow als ATS systeem kun je echter nog veel meer. Worxflow verbindt de slimme zoektechnologie van Textkernel aan AFAS en zo creëer je jouw eigen ATS systeem met jouw AFAS database. Het unieke van dit ATS systeem is dat je in alle beschikbare bronnen tegelijkertijd kunt zoeken. Zo brengt dit ATS systeem bronnen zoals LinkedIn, vacaturesites en jouw eigen AFAS database samen.

Voor wie is het ATS systeem van Textkernel?

Met het ATS systeem van Worxflow richten we ons op twee doelgroepen:

  • Bedrijven die als core business de juiste kandidaten en posities willen matchen. Denk hierbij aan detacheerders, uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus.
  • Grotere bedrijven (corporates) met een eigen recruitment behoefte.

Zoeken naar externe kandidaten en opdrachten

Doordat het ATS systeem van Worxflow in alle bronnen zoekt, wordt het werk voor een recruiter makkelijker én kwalitatief beter. Het ATS systeem van Worxflow denkt met je mee. Met het ATS systeem kun je bijvoorbeeld synoniemen en gerelateerde termen toevoegen aan je zoekopdracht. Het systeem helpt je niet alleen bij wat je intypt, maar bij waar je echt naar op zoek bent. Ook onthoudt het systeem de zoektermen waardoor collega’s verder kunnen met het recruitmentproces.

Zoeken naar interne kandidaten

Naast dat je met het ATS systeem van Worxflow zoekt naar kandidaten buiten je organisatie kun je het ook erg goed inzetten binnen je organisatie. Organisaties zien hun eigen talentpool vaak over het hoofd bij het recruitmentproces. Ken je het gevoel dat in grote organisaties het inzicht af en toe even kwijt is? Welke medewerker wilde ook alweer doorgroeien? Welke plek komt binnenkort beschikbaar? Hoe zit het met onze doorstroommogelijkheden? Het ATS systeem van Worxflow geeft je inzicht in al deze vragen. Doordat het ATS systeem is gekoppeld met de AFAS database heb je alle gegevens op één plek. Zo weet je precies wat de ambities zijn van medewerkers, wie graag door wil stromen en waar nieuw talent nodig is.

Voordelen van Worxflow

Het ATS systeem van Worxflow is hét systeem voor organisaties die met AFAS werken. Hieronder sommen we de voordelen nog één keer voor je op:

  • Zoek in alle beschikbare bronnen tegelijkertijd
  • Een ATS systeem wat letterlijk met je meedenkt
  • Matcht kandidaten aan opdrachten maar ook andersom!

Is ons ATS systeem wat voor jou?

Ben jij aangesproken door de vele mogelijkheden van het ATS systeem van Worxflow? Neem dan contact met ons op of vraag een gratis demo aan. Tijdens deze demo kunnen wij alle mogelijkheden van Worxflow laten zien voor jouw organisatie.(C) 2022 WORXFLOW. ALL RIGHTS RESERVED.(C) 2022 WORXFLOW. ALL RIGHTS RESERVED.

Algemene voorwaarden Worxflow